ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: επτά ραγισμένες καρδιές - ένα εικαστικό πανό διαμαρτυρίας

- 19/2/2008


Δελτίο τύπου

επτά ραγισμένες καρδιές - ένα εικαστικό πανό διαμαρτυρίας

για τον ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς

εγκαίνια τρίτη 19 φεβρουαρίου στις 19.30

έως σάββατο 23 φεβρουαρίου 2008

τρίτη πέμπτη παρασκευή 11.00 – 20.00

τετάρτη σάββατο 11.00 – 16.00

Μετά από την εικαστική εκδήλωση στον Χώρο της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς στις 14 Φεβρουάριου 2008, οι επτά ραγισμένες καρδιές των επτά καλλιτεχνών* θα βρίσκονται στο cats&marbles για μέρικές ημέρες, δίνοντας σε περισσότερο κόσμο την δυνατότητα να τις δει από κοντά, και να ενημερωθεί.

Η κάθε καρδιά αντιστοιχεί σε μια από τις επτά αποφάσεις απαλλοτρίωσης του αρχαιολογικού χώρου που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) από το 1964 έως σήμερα. Το ράγισμα της κάθε καρδιάς αντιπροσωπεύει την αποτυχία του κράτους να υλοποιήσει τις αποφάσεις.

*
Γιάννης Ζαγοριανάκος
Paola Lakah
Georgia Lambert
Κλειώ & Ζιζή Μακρή
Παντελής Μελισσηνός
Τάσος Μπούρας
pigsinspace

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Δείτε 8 χρόνια πριν, στις 20/9/2010, την ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και νυν Πρωθυπουργού, προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την «Aνάγκη άμεσης προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδoς» και κήρυξης του ως ζώνη Α’ και την από 22/10/2010 απάντηση του υφυπουργού Γ. Νηκιτιάδη.

Αναγνώριση της οδού Κεφάλου ως οδού προϋφιστάμενης του έτους 1923. (Δείτε στα εγγραφα)

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή