Πρόσεχε Ντόρα ... τη Γούβα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σελ.8 - 10/3/2005


Ερείσματα γερά πρέπει να διαθέτει και στο ΥΠΕΧΩΔΕ η Εκκλησία: Αφόρητες πιέσεις δέχονται τελευταία από το υπουργείο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων με ένα τουλάχιστον προκλητικό αίτημα:

Εκεί στη Γούβα (όνομα και πράμα - από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της τσιμεντούπολης) να αποχαρακτηριστεί κοινόχρηστη πλατεία και να μετατραπεί σε ...προαύλιο χώρο του ναού Αγίου Αρτεμίου - με πρόβλεψη μάλιστα και για τεράστια υπόγεια αίθουσα συγκεντρώσεων.

Απ' ό,τι μαθαίνω, η δήμαρχος Αθηναίων (βάστα, Ντόρα) αποκρούει το απαράδεκτο αίτημα του κατ' ευφημισμόν υπουργείου και Περιβάλλοντος. Καθ' ότι βλέπει να χάνονται μέρα με τη μέρα και οι ελάχιστοι κοινόχρηστοι χώροι στην πρωτεύουσα της ασφυξίας.

Αλλά, είμαι περίεργος: Ο Γ. Σουφλιάς γνωρίζει αυτές τις κάθε άλλο παρά θεάρεστες ενέργειες των υπηρεσιών του; Με την ελπίδα πως όχι, του γνωρίζω ότι τα σχετικά έγγραφα υπογράφονται από δύο κυρίες της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας: τη διευθύντρια Γ. Κοσμόγλου και την τμηματάρχη Α. Κουδούνη.

Αναμένουμε τα δέοντα...Γ.Β.

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Δείτε 8 χρόνια πριν, στις 20/9/2010, την ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και νυν Πρωθυπουργού, προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την «Aνάγκη άμεσης προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδoς» και κήρυξης του ως ζώνη Α’ και την από 22/10/2010 απάντηση του υφυπουργού Γ. Νηκιτιάδη.

Αναγνώριση της οδού Κεφάλου ως οδού προϋφιστάμενης του έτους 1923. (Δείτε στα εγγραφα)

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή