Στο Ναό του Μειλιχίου Διός ανήκουν τα ευρήματα στο Λόφο του Αρδηττο

AMNAwebTV - 25/6/2014


Μια σπουδαία ανακάλυψη στις δυτικές υπώρειες στο λόφο του Αρδηττού επιβεβαιώνει την Τοπογραφία του Παυσανία καθώς κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο οικόπεδο της Αγροτέρας Αρτέμιδος ανακαλύφθηκε τμήμα επιγραφής πάνω σε λίθινο αντικείμενο που ταυτίζει τα αρχαία κατάλοιπα που εντοπίστηκαν, με το ναό του Μειλιχείου Διός ο οποίος είχε αναφερθεί από τον περιηγητή του 2ου μ.Χ. αιώνα.
Ο ναός χρονολογείται κοντά στο 460 π.Χ. και η επιγραφή,που αντιστοιχεί σε αναθέτη,αναφέρει ''Διί Μει(λιχίωι) επιβεβαιώνοντας αρχαίες φιλολογικές πηγές,του Θουκυδίδη και του Αριστοφάνη που αναφέρονται σε λατρεία του Διός Μειλιχίου στην περιοχή Αγρα ή Αγραι.

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 3). ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης ακινήτων επί των οδών Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κούτουλα και Κεφάλου, εμβαδού 1390,70 τ.μ., στο Ο.Τ. 13/53, στην περιοχή Μετς, Δήμου Αθηναίων.

Δείτε δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών με θέμα "Πολλές παραλείψεις για την Αγροτέρα Αρτέμιδα"

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή