Επιστολή MONUMENTA προς την Γ 'ΕΠΚΑ

- 22/5/2013


Αθήνα, 22 Μαΐου 2013
Κυρία Ελένη Μπάνου
Προϊσταμένη Γ' ΕΠΚΑ
Αιόλου 1 και Πελοπίδα
10555 Αθήνα

Αγαπητή Κυρία Μπάνου,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όπως και την προκάτοχό σας, ότι η MONUMENTA, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, την οποία εκπροσωπώ, έχει, μεταξύ των ενδιαφερόντων της δράσης της συμπεριλάβει την προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου όπου έχουν βρεθεί τα κατάλοιπα του ιερού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, συγκεκριμένα του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ 15/53, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Αρδηττού, Κούτουλα, Θωμοπούλου και Κεφάλου.

Για το θέμα αυτό συνεργασθήκαμε με το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και τον Πρόεδρο του, κ. Μιχάλη Δεκλερή, προκειμένου να έχουμε από αυτόν γνωμοδότηση σχετικά με το κατά πόσο είναι δυνατόν το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο να οικοδομηθεί με το δεδομένο ότι είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και εκεί τοποθετείται το ιερό της Αγροτέρας Αρτέμιδος. Τη γνωμοδότηση αυτή σας τη στέλνουμε προκειμένου να συμβάλουμε στις προσπάθειές σας για την προστασία του χώρου.
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να μας γνωρίσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ανασκαφικές εργασίες στον χώρο, αν πρόκειται να συνεχισθούν και ποια η εν γένει προοπτική του έργου.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ειρήνη Γρατσία
Συντονίστρια
MOnuMENTA

Κοινοποίηση:
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Δείτε 8 χρόνια πριν, στις 20/9/2010, την ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και νυν Πρωθυπουργού, προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την «Aνάγκη άμεσης προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδoς» και κήρυξης του ως ζώνη Α’ και την από 22/10/2010 απάντηση του υφυπουργού Γ. Νηκιτιάδη.

Αναγνώριση της οδού Κεφάλου ως οδού προϋφιστάμενης του έτους 1923. (Δείτε στα εγγραφα)

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή