Φυλλάδιο - Απάντηση της Πρωτοβουλίας στο ανώνυμο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην γειτονία τον Ιανουάριο 2010

- 1/2/2010


Μετς, Φεβρουάριος 2010

Αγαπητοί συν-κάτοικοι

Τελευταία κυκλοφόρησε στα σπίτια μας ένα ανώνυμο φυλλάδιο που θέμα είχε την κατεδάφιση των ερειπωμένων κτισμάτων στο τετράγωνο που βρίσκονται τα θεμέλια του ιερού της Αγροτέρας Αρτέμιδος επί της οδού Αρδηττού, στηνπεριοχή μαςτο Μετς.


Το ανώνυμο φυλλάδιο ανήκει στην κυπριακή εταιρία με την επωνυμία ΑΡΣΙΝΟΗ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ που το 2006 αγόρασε τμήμα του δεσμευμένου αρχαιολογικού χώρου με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό και την οικοδόμηση του. Επειδή το φυλλάδιο περιέχει ανακριβή στοιχειά και παραπλανητικές θέσεις σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα www.artemisagrotera.org  για την καλύτερη ενημέρωση σας από όπου μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να υπογράψετε την έκκληση για την σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου. Για τον χώρο αγωνίζονται επί χρόνια ο τοπικός σύλλογος ΑΡΔΗΤΤΟΣ καθώς και άλλοι σύλλογοι και Μ.Κ.Ο.

Φέτος το 2010 θα γιορτάσουμε την επέτειο των 2500 χρόνων από την νίκη των Αθηναίων στην μάχη του Μαραθώνα. Στην Αγροτέρα Αρτέμιδα έταξαν οι Αθηναίοι την νίκη τους τιμώντας την επί σειρά ετών με μεγάλες θυσίες, γιορτές και αγώνες. Φέτος στην επέτειο αυτή να τιμήσουμε την Αγροτέρα Αρτέμιδα με την ανασκαφή, ανάδειξη και την για πάντα προστασία του αρχαιολογικού της χώρου.

Όχι άλλες θυσίες στον βωμό της κερδοσκοπίας! Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη!


Μια πρωτοβουλία των κατοίκων του Μετς

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Δείτε 8 χρόνια πριν, στις 20/9/2010, την ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και νυν Πρωθυπουργού, προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για την «Aνάγκη άμεσης προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδoς» και κήρυξης του ως ζώνη Α’ και την από 22/10/2010 απάντηση του υφυπουργού Γ. Νηκιτιάδη.

Αναγνώριση της οδού Κεφάλου ως οδού προϋφιστάμενης του έτους 1923. (Δείτε στα εγγραφα)

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή