Τι θα το κάνουν το φιλέτο; Κιμά;

TA NEA - 15/1/2010


Είκοσι χρόνια της πήρε της Πηνελόπης να υφαίνει και ξεϋφαίνει τον πέπλο στον αργαλειό. Στο εκ-Πολιτισμού μισό αιώνα να αποφασίζει και να κάνει πίσω στο θέμα του σημαντικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς.

Ύστερααπό δώδεκα συνεδριάσεις, έξι αποφάσεις περί απαλλοτρίωσης του φιλέτου στο Μετς και δύο δικαστικές αποφάσεις που όρισαν τιμή μονάδας για την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης έκτασης, στην οδό Αρδηττού, το ζήτημα πήρε μία ακόμη αναβολή.

Η εμπλοκήαυτή τη φορά δεν ήρθε από το εκ-Πολιτισμού, αλλά από τους δικηγόρους κάποιων εκ των ιδιοκτητών. Διότι (άκουσον άκουσον) έχουν χάσει τους πελάτες τους, δεν μπορούν να τους βρουν και δεν ξέρουν αν τελικώς μπορούν να τους εκπροσωπήσουν!

Νομικίστικατερτίπια για να κερδίσουν χρόνο ή αλήθεια, το ζήτημα είναι πως το θέμα πήρε και πάλι αναβολή. Και θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 μέρες μέχρι να επανέλθει το θέμα στο τραπέζι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οπότε και θα καθοριστεί επιτροπή που θα κάνει αυτοψία σχετικά με την κήρυξη του χώρου σε αρχαιολογική ζώνη Α΄- δηλαδή σε αυστηρώς αδόμητη.

Μέχρι νεωτέραςλοιπόν το εκ-Πολιτισμού θα εξακολουθεί να γκρεμίζει τα υπάρχοντα κτίσματα. Και έπειτα βλέπουμε αν τελικώς θα απαλλοτριωθεί ο χώρος και θα γίνει αρχαιολογικός ή θα γίνει βορά στο τσιμέντο και το κέρδος. Διότι είπαμε, φιλέτο. Τώρα αν το εκ-Πολιτισμού θα πληρώσει τους ιδιοκτήτες για το φιλέτο που θέλει να κρατήσει ή «έξυπνα» θα τους το αχρηστεύσει χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη, είναι άλλο θέμα.

Σχετικά με μας

Το www.artemisagrotera.org είναι μια δυναμική ιστοσελίδα πληροφόρησης, επικοινωνίας, διαμαρτυρίας και δράσης για την προς εξαφάνιση θέση του ιωνικούΝαού της Αγροτέρας Αρτέμιδος του 5ου π.Χ στην οδό Αρδηττου, Μετς στο κέντρο της Αθήνας, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία κατοίκων Μετς...

Τελευταίες εξελίξεις

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα, σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (Πράξη 3). ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Εισηγήτρια: Έλ. Κουντούρη Έγκριση ή μη απαλλοτρίωσης ακινήτων επί των οδών Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κούτουλα και Κεφάλου, εμβαδού 1390,70 τ.μ., στο Ο.Τ. 13/53, στην περιοχή Μετς, Δήμου Αθηναίων.

Δείτε δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών με θέμα "Πολλές παραλείψεις για την Αγροτέρα Αρτέμιδα"

Περισσότερα

Τελευταία εικόνα

Artemis Agrotera site - drone Drone view of the site of Artemis Agrotera , Mets. Graves of the 5th and 6th century part of a road and the foundation of a newly discovered temple of the classical era. source of photo www.lifo.gr

Μείνετε σε επαφή